Proč během prodejů používat videa

Video má na lidi velký vliv. YouTube je jedním z nejsledovanějších kanálů prostě proto, že pro lidi je příjemnější sledovat videa, než číst text. I když je však nahrávání a posílání videí nyní jednodušší než v minulosti, firmy se tohoto trendu příliš nedrží. Důvody, proč tomu tak není, ale proč byste s videi měli začít, popsal blog na serveru Salesforce.com.

Ilustrační snímek

Důvodů, proč se videa příliš neuchytila, je několik:

1) Technologie

Studie ukazují, že pokud se video nenačte do dvou sekund, diváci ho upustí. S vysokorychlostním internetem už se ale nemusíte bát, že vaše videa budou ignorována.

2) Náklady

Vytváření videí není levná záležitost. Přesto se dostáváme do doby, kdy nápad a talent je mnohem nákladnější než technika.

3) Efektivita

Do videí se musí vložit hodně času, proto se s nimi hodně firem nechce zabývat. Na druhou stranu je video osobnější než text a vaši zákazníci to ocení.

Důvody, proč videa tvořit a posílat jsou následující:

1) Zvyšují angažovanost

Pokud pošlete e-mailem video, je dvakrát pravděpodobnější, že zpráva bude otevřena, než kdybyste poslali pouze text. To, že příjemce video zhlédne, je pak 15krát vyšší než přečtení samotného textu.

2) Vyšší důvěryhodnost

Pokud se ve videu sami objevíte, zvýšíte důvěryhodnost vaší zprávy. Příjemce uvidí, že nejste roboti. Navíc konkrétní lidi je těžké ignorovat.

3) Vyšší pravděpodobnost nákupu

Video je snadné a zábavné sledovat. S kvalitním a zajímavým videem se zvyšuje možnost, že na něj adresát zareaguje. Můžete si tak díky němu domluvit více schůzek a tím pádem i uzavřít více obchodů. Vytvořte video, které má okolo 60 vteřin, nacvičte si své vystoupení a jako zdroj šíření použijte nástroj, o kterém víte, že jej používají vaši zákazníci. Buďte zábavní a osobní, vaše šance na budoucí úspěšné prodeje se tak budou zvyšovat.

-ka-

Zdroj: SalesForce Blog - blog na stránkách společnosti SalesForce
Zobrazit přehled článků ze zdroje SalesForce Blog