Jak udržet kvalitní zákaznický servis v rychle rostoucím podniku

Pro jakýkoliv začínající podnik je nezbytné vytvořit prvotřídní servis pro zákazníky, aby se brzy vytvořila základní báze klientů. Když ale jejich počet vzroste v krátké době z 5 na 50, kvalita služeb zákazníkům jde často dolu. Business Week přináší několik rad, jak firma může dále růst, aniž by klienti byli o něco ochuzeni.

1. Při přípravě a úpravě růstové strategie udělejte ze zákaznického servisu prioritu číslo jedna. Zákaznicky orientovaná firemní kultura vzniká právě v této fázi.

2. Zaměřte se nábor. Najímat profesionály v oblasti zákaznických služeb je náročné a někdy i drahé, ale budou to právě oni, kdo se zákazníky přichází nejvíc do kontaktu.

3. Proaktivně získávejte zpětnou vazbu. Oslovujte klienty formálně i neformálně, abyste se dozvěděli jejich názor na produkt i na kvalitu služeb. Kromě toho vám individuální kontakt se zákazníkem umožní zaměřit se na jejich drobné problémy, ze kterých by se jinak časem mohl stát problém velký.

4. Inovujte pro stávající zákazníky. Inovace jednak pomohou získat potenciální klienty, ale také těm současným dokazují, že si jich vážíte.

 

-th-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek