Chcete, aby se na webu lidé registrovali? Umožněte jim to prostřednictvím sociálních sítí

Ilustrační snímek

Čím více informací má stránka o uživateli, tím lepší spotřebitelský prožitek může nabídnout. A právě z toho vychází aplikace, které umožňují využít Facebook či Google+ pro registraci na webové stránky (či do jiné aplikace). Pro uživatele je tato možnost velmi atraktivní, protože si nemusí pamatovat vždy nové uživatelské jméno a heslo.

Společnost Gigya, která se poskytováním řešení pro login přes sociální sítě zabývá, zveřejnila v úterý informace za poslední čtvrtletí, dle kterých je Facebook jednoznačně nejoblíbenějším nástrojem pro přihlašování na cizí internetové stránky či aplikace. Preferuje ho 51 % uživatelů. Na druhém místě se umístil Google+ s 26 %.

Toto prvenství znamená pro Facebook možnost dlouhodobé retence uživatelů a zároveň výhodnou pozici pro jeho další plány v oblasti mobilní komunikace. I proto společnost dlouhodobě login prostřednictvím své sítě zjednodušuje. V srpnu letošního roku zavedla jednoduchý systém, kde uživatel ve dvou krocích odsouhlasí použití svého facebookového profilu pro login na jiné aplikaci (stránce). Jednoduše a srozumitelně vysvětlí, k jakým druhům informací získá třetí strana přístup.

-th-

Zdroj: Mashable - server věnovaný sociálním a digitálním médiím
Zobrazit přehled článků ze zdroje Mashable