Call centrum bez stresu?

Americké firmy stále častěji zavádějí masáže, aby svým zaměstnancům pomohly od stresu. Svědčí to o rostoucím proaktivním přístupu ke zdraví a spokojenosti zaměstnanců. Z této tradiční protistresové terapie se těší zejména pracovníci call center, kteří mají stresující práci u telefonu a nemohou opustit svůj stůl, aby se prošli.

Mezi nejpopulárnější procedury v amerických call centrech patří indická masáž hlavy, kterou může terapeut provádět, když zaměstnanec sedí u stolu. Masáž je jednak příjemná, takže funguje jako poděkování zaměstnanci za dobrou práci, a jednak i výhodná v tom, že firmu ochrání před rostoucím počtem žalob zaměstnanců, kteří trpí zdravotními problémy v důsledku stresu.

Masáže jsou jednou z nejstarších a nejjednodušších forem zdravotní péče, které slouží k odstranění bolesti i úzkosti najednou. Stimulují nervový systém a pomáhají s uvolňováním stresových hormonů. Podle výzkumů je pro stresované zaměstnance ideální masáž o délce 10 až 15 minut jednou týdně, prováděná v klidné místnosti s jemným osvětlením a hudbou. 

-kk-

Zdroj: CRM Daily - americký portál věnovaný CRM a knowledge managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CRM Daily