Opravdu se vyplatí používat online videa?

Ilustrační snímek

Cílem marketérů je pokročit v komunikaci tak, že se z diváka stane zákazník. Obvykle k tomu využívají mix textu a grafiky, přičemž příliš mnoho jedné složky může komunikaci poškodit. Přidáním videa dále oslovují ty, kteří přijímají informace vizuálně, ale navíc je i slyší. Divák při sledování videa vnímá až 95 % poskytnutých informací. V případě textu je to pouhých 10 %.

Podle průzkumu společnosti Insivia byla videa nejrychleji rostoucím reklamním formátem roku 2012. Každý den sleduje online videa 100 milionů uživatelů internetu.

Shrňme si nyní nejzajímavější důvody, proč online videa zařadit do marketingové komunikace:

  • Společnosti používající videa v online komunikaci se shodují, že po zavedení videí vzrostla konverze jejich kampaní. U malých a začínajících firem byl nárůst 40 %.
  • Po zavedení videa k získání kontaktů vzrostla ochota poskytnout e-mailovou adresu o 67 %.
  • Video dodává dojem živé komunikace. Lidé na něj reagují (to se mi líbí, komentáře, sdílení) 10x více než na jiné formy obsahu.
  • Online videa oživují komunikaci na sociálních sítích. Podle PowToon došlo u malých firem k nárůstu aktivity na sociálních sítích po zavedení videí o 60-70 %. Kromě toho narostl čas strávený na webové stránce o 50 %.
  • Divák při sledování videa vnímá 95 % informací oproti 10 % ve čteném textu.
  • Společnosti Fortune 500 se shodují, že se zvýšilo zapojení stávajících zákazníků o 75 %, pokud byli osloveni formou videa.

Nejznámější formou videa jsou manuály a reklamy. Největší úspěchy však budí originální videa, takže se nedržte zavedených vzorů a zkuste vymyslet něco nového. Zajímavé video se vryje zákazníkům do paměti na dlouhou dobu.

-th-

Zdroj: SocialMouths - blog věnovaný marketingu na sociálních sítích
Zobrazit přehled článků ze zdroje SocialMouths