Nezapomínejte na marketing skrze sociální sítě

Ilustrační snímek

Sociální sítě jsou důležitou součástí marketingové strategie. Server allbusiness.com shrnuje každoroční zprávu Social Media Marketing Industry Report. Poučte se z toho, jaké jsou v rámci sociálních sítí marketingové trendy.

1) Důležitá součást

Více než 90 % marketingových pracovníků uvedlo sociální média jako důležitou součást jejich společnosti. Nechcete-li zůstat pozadu, nepodceňujte sociální sítě. Promyslete si, co na síti publikujete. 

2) Sociální sítě v telefonu

Stále více lidí používá internet v mobilu. Proto se ujistěte, zda se vaše facebooková stránka nebo jiná sociální síť dá dobře číst a ovládat i na menších obrazovkách telefonů.

3) Strategie

Téměř 70 procent odborníků na marketing chce zvýšit svoji aktivitu na sociálních sítích. Jasně si tedy stanovte vaši "blogovací strategii", protože vaše konkurence na ní již pracuje. Plány marketérů jsou zaměřeny také na Google+. Nachází-li se tam lidé, kteří vás zajímají, zjistěte, jak se k nim skrze tuto síť dostat.

4) Reklama

Zvažujete reklamu na sociálních sítích? V tomto směru je nejvhodnější Facebook. Obzvláště pokud na něm vaše cílová skupina tráví hodně času. 

5) Výhody

Marketing skrze sociální sítě pomáhá být více viděn, vytváří fanoušky a zpětnou vazbu. Navíc zvyšuje prodeje, pomáhá nalézat obchodní partnery, zjišťovat potřebné informace pro vaše podnikání. Snižuje výdaje na marketing a zvyšuje návštěvnost vašeho webu.

Proto investujte do tohoto typu marketingu, vrátí se vám to.

-ka-

Zdroj: AllBusiness - americký server a komunita pro malé a střední podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje AllBusiness