Online kampaň ve stylu "udělej si sám"

V současné době se všude píše o digitálním marketingu – jak řídit kampaně, jak je měřit, jak angažovat uživatele internetu atd. Největší devizou digitálního marketingu je však flexibilita, kterou nabízí. I když jste malou firmou nebo momentálně nemáte rozpočet na konzultanty, kteří by vám pomohli s jednotlivými marketingovými úkoly, můžete spustit digitální kampaň sami a sledovat, co se stane. Experimentujte. Když neuvidíte výsledky, kampaň změňte. Toto je několik praktických rad:

- Spusťte kampaň prostřednictvím AdWords. Uspořádejte se svým týmem brainstorming, ze kterého vzejdou klíčová slova spojená s vámi a vašimi produkty. Kampaň vyhodnocujte každých několik dní a případně upravujte. Nepouštějte se do „obsahového“ vyhledávání, dokud nepochopíte, jak kampaň funguje.

- Vytvořte si vlastní SEO projekt. Existuje celá řada online zdrojů, kde najdete rady, jak optimalizovat pro vyhledávače. Učte se od odborníků i jiných firem, které dosahují dobrých výsledků.

- Šiřte zprávy. Sepisujte důležitá oznámení týkající se vaší firmy či produktů, ale i příspěvky zaměřené na váš obor, výsledky výzkumů apod. Nepoužívejte však sociální kanály k reklamě ani spamu. Ujistěte se, že to, co šíříte, je skutečně zajímavé pro vaše publikum.

- Vybudujte si online působnost. Sledujte diskusi v oblasti, která vás zajímá a staňte se zdrojem profesionálních informací a komentářů. Ujistěte se, že se v online prostředí prezentujete v souladu s firemními cíli a hodnotami. Nezačínejte s tím, dokud nebudete připraveni budovat svou online pozici dlouhodobě.

-kk-

Zdroj: Fast Company - portál předního amerického magazínu pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fast Company