6 tipů pro snadnější práci na Facebooku, které vám značně ulehčí život

O nezbytnosti Facebooku jako součásti marketingové strategie už nemůže být pochyb. Ne všichni ale znají všechny triky, které tato platforma podniká na podporu své obchodní činnosti. I Facebook se totiž snaží, aby „zákaznický prožitek“ jeho firemních zákazníků byl příjemný a umožňoval co nejefektivnější činnost.

Přinášíme několik užitečných tipů, o kterých jste možná ještě nevěděli:

  1. Vkládání příspěvků z Facebooku. Zajímavý příspěvek vložíte na webovou stránku či blog tak, že kliknete na tlačítko v pravém horním rohu. Zaškrnete Embed post/vložit příspěvek a získáte unikátní kód pro vložení na jinou stránku.
  2. Editace hyperlinku. Po vložení internetového odkazu se automaticky objeví náhled s obrázkem, titulkem a stručným popisem. Vše je možné upravovat. Stačí na dané místo najet myší.
  3. Plánování příspěvků. Již není třeba využívat nástroje typu HootSuite. Načasovat publikaci příspěvků lze přímo na Facebooku. U příspěvku zkrátka zatrhnete datum a čas v levém dolním rohu. Je také možné zacílit přímo na určitou lokalitu eventuelně vložit konkrétní místo přímo do příspěvku.
  4. Úprava rozložení obrázku. Po vložení fotky ji Facebook automaticky vycentruje tak, aby pasovala do určeného místa. Pokud je obrázek větší či menší, než Facebook standardně umožňuje, můžete jej po vložení upravit ke své spokojenosti. Opět pomůže tlačítko v pravém horním rohu.
  5. Všechny uživatele Facebooku můžete najít. Již není možné nechat se skrýt. Tato funkce je však stále povolena pro internetové vyhledávání, odkrytí je možné jen na Facebooku.
  6. Editace příspěvků a komentářů. Gramatickou chybu nyní snadno odstraníte – Facebook nyní umožnil editaci příspěvků pomocí pravého horního tlačítka. 

 

-th-

Zdroj: Ragan's PR Daily - denní zprávy, doporučení a názory z oboru PR, marketingu, sociálních sítí a médií
Zobrazit přehled článků ze zdroje Ragan's PR Daily