Značka osobnosti je nejdůležitější

Je všeobecně známo, že většina malých firem během jednoho až dvou let zanikne. Co se stane s těmi podnikateli? To záleží na tom, jaké se jim podařilo vybudovat jméno.

Značky osobností jsou často známější než některá jména firem. Uveďme si příklady jako Steve Jobs, Bill Gates či Donald Trump. Znáte je a vyvolají ve vás respekt a důvěru ve schopnosti, které prokázali. Přesně o to by se měl pokusit každý podnikatel.

Získejte pozornost

Média mají rády historky o začínajících podnikatelích, kteří se nějak liší. Kromě toho se podle sektoru, ve kterém podnikáte, můžete stát expertem, který vyjadřuje své názory. Takže otvíráte-li restauraci McDonald´s, je to příležitost ukázat se jako expert na franšízy. Kdykoliv pak budete citován, objeví se vedle vašeho jména i jméno společnosti. Úspěch jména se pak odrazí i na úspěšnosti podniku.

Vytvořte si webovou stránku

Budete překvapeni, kolik lidí hledá spíše než firmu raději konkrétního člověka. Dejte jim proto příležitost zjistit, kdo jste. Vaše stránka by pochopitelně měla odkazovat i na stránku vašeho podniku.

Asociujte své jméno s větší značkou

Pokuste se navázat spolupráci s uznávanou společností. Nebo zorganizujte akci, kam bude tato společnost pozvána jako hlavní partner. Zkrátka použijte všechny možnosti networkingu, protože být spojován s velkou značkou bude mít výrazný vliv na tržby vašeho podniku.

-th-

Zdroj: OPEN Forum - americký server sdružující komunitu malých a středních podnikatelů
Zobrazit přehled článků ze zdroje OPEN Forum