Půlroční kontrola: Jak využíváte e-mailový marketing?

Je prostředek roku, čas ke zhodnocení prvních šest měsíců, které letos máme za sebou. Využíváte své e-mailové kampaně naplno? Pokud ne, stále máte možnost situaci napravit.

E-mail jako pravidelný komunikační prostředek používá v dnešní době více než miliarda lidí po celém světě. Vyplatí se proto umět s ním správně zacházet, abyste podpořili své marketingové aktivity. Ujistěte se, že:

- Víte, s kým máte tu čest. Koho máte ve své databázi a proč? Jsou to kupující? Nebo jsou to lidé, kteří kupující ovlivňují? Oslovujete je tak, aby maximálně podpořili vaše snahy? Zabýváte se jejich potřebami?

- Umíte určit roli e-mailu při každém kroku. I když nepoužíváte e-mail při každém kroku v rámci získávání zákazníků, měli byste znát roli, kterou v rámci těchto kroků hraje, abyste mohli úspěšně rozvinout svou širší strategii.

- Segmentujete svůj seznam kontaktů za účelem dosažení maximální situační efektivity. Segmentace se dnes již neomezuje jen na sledování reakcí nebo demografických údajů zákazníků. Znamená to také segmentovat podle efektivity jednotlivých kanálů. Pokud například nevyužíváte sociální média, můžete se připravovat o důležité příležitosti.

- Dokážete využít tvořivosti, která bude mít vliv. Vždy se snažte přicházet s novým obsahem v daném kontextu, než se příjemce rozhodne váš e-mail smazat. Výhody svých e-mailů definujte na základě dlouhodobých cílů příjemců. Vaším cílem je upoutat pozornost co nejrychleji, maximálně v rámci tří vteřin.

-kk-

Zdroj: ClickZ - americký portál zaměřený na digitální marketing
Zobrazit přehled článků ze zdroje ClickZ