5 cest k silnějším předmětům e-mailových zpráv

E-mailoví marketéři by se měli držte pravidla, že e-mail je pouze tak dobrý jako jeho předmět. Mají jen jednu šanci udělat první dojem, který v případě e-mailu vytváří právě předmět. Jak tedy psát správné předměty marketingových e-mailů?

- Segmentujte, buďte osobní. Zosobnění předmětu zprávy nespočívá v tom, že uvedete jméno příjemce. Je třeba vycházet ze segmentace vaší zákaznické základny a vytvářet předměty na míru jednotlivým skupinám. I když nebudete rozesílat různé verze textu zprávy, odlišné verze předmětu vám mohou zajistit větší úspěch.

- Pomocí předmětu budujte značku. Zapojte název vaší společnosti nebo newsletteru či propagační akce do předmětu e-mailů. Posílíte tak položku odesílatele a ujistíte zákazníky, že dostávají zprávu z důvěryhodného zdroje.

- Držte se konzistentního stylu. I když by předmět zprávy měl být pokaždé jiný, je třeba aby zůstal důvěryhodný a zákazníci vás uměli rozpoznat. Testováním se proto seznamte se stylem, který jim nejvíce vyhovuje, a držte se tohoto postupu – zábavného, provokativního, pobídkového, informativního apod.

- Posílejte zprávy s danými předměty sami sobě. Vyzkoušejte si sami na sobě, jak působí různé předměty. K jaké reakci vybízejí – okamžitě otevřít, delegovat/ignorovat nebo přečíst později?

- Vyzkoušejte něco nového. Nebojte se vyzkoušet předměty zpráv, které budou agresivnější, kreativnější, vyzývavější nebo specifičtější než ty dosavadní. Otestujte nové styly. Monitorujte výsledky.

-kk-

Zdroj: Target Marketing Magazine - web amerického čaospisu o direct marketingu a komunikaci se zákazníky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Target Marketing Magazine