5 cest k čistější databázi e-mailových adres

Marketéři již velmi dobře umějí odstraňovat ze svých seznamů špatné e-mailové adresy - ty, jejichž majitelé se odhlásí od odběru jejich zpráv nebo se zprávy z jejich schránek neustále vracejí. Co ale s adresami, jejichž majitelé neotevřeli zaslané zprávy například již půl roku? Můžete sice mít tendenci nevšímat si jich, to však není dobrá strategie.

- Projděte svou databázi. Příjemci často přestávají klikat na e-maily proto, že jednoduše přestanou být potenciálními klienty odesílatelů. Marketéři by proto měli pravidelně procházet své databáze a třídit adresy dle aktuálních potřeb příjemců.

- Segmentujte. Vytvořte zvláštní segment pro všechny neaktivní adresy.

- Proveďte změny. Pokud jste rozesílali odkazy na obsah, který příjemce nezajímal, zkuste alternativní obsah. Můžete také otestovat jinou denní dobu rozesílání nebo požádat o účast v průzkumu.

- Mluvte jasně. Již v předmětu zprávy dejte jasně najevo, že dotyčného postrádáte. Požádejte o aktualizaci jeho preferencí.

Pokud stále nevidíte výsledky, smažte je. Lidé odcházejí z pracovních míst, ale jejich e-maily často zůstávají - bez odezvy. Váš úspěch do velké míry závisí na kvalitě vaší databáze a schopnosti udržovat její čistotu.

-kk-

Zdroj: BtoB Magazine - odborný server věnovaný B-to-B marketingu
Zobrazit přehled článků ze zdroje BtoB Magazine