Staňte se rozeným obchodníkem

Ilustrační snímek

Skvělým obchodníkem se nemusíte narodit. Chcete-li však působit jako rozený obchodník, vyzkoušejte rady, které poskytl server Prosalesmagazine.com.

1) Buďte empatičtí

Zlepšujte svoji schopnost poslouchat a rozumět zákazníkovým zájmům. Empatie je důležitá, protože zvyšuje schopnost naslouchat. S empatií se narodíte, naslouchat se musíte naučit.

Poslouchejte dvakrát více, než mluvíte. Schopnost naslouchat může vést k vyšším prodejům. Chcete-li s klientem vytvořit trvalé vztahy, musíte rozumět jeho pocitům a vidět problém z jeho pohledu. Nejlepší prodejci jsou starostliví. Záleží jim na jejich obchodním odvětví, společnosti a zákaznících.

2) Věřte si

Sebedůvěra je základ pro obchodní úspěch. Není ale jednoznačné, zda jsou extroverti lepší prodejci než introverti. Spousta lidí si myslí, že úspěšný obchodník musí být extrovert. V poslední době se ale od této myšlenky odklání. S introvertním prodejcem má zákazník věci více pod kontrolou a snadněji se vytváří vzájemná důvěra, respekt a dlouhodobé vztahy.

3) Není nutné pouštět se do vyjednávání o cenách

Pokud si za svou nabídkou stojíte, nemusíte se do vyjednávání o ceně nutně pouštět. Snažte se mít tak kvalitní nabídku, aby vaši zákazníci neměli k pokusům o vyjednávání důvod.

4) Spolupracujte s ostatními                                                                             

Samostatnost se cení. Nezapomínejte ale, že jste součástí týmu a musíte spolupracovat. I když budete nejlepším prodejcem, stále musíte spolupracovat s ostatními. Buďte týmový hráč a snažte se, aby i lidé okolo vás byli úspěšní. Mezi spolupracovníky by měla být vzájemná důvěra.

Je jen málo rozených obchodníků. Pokud však na sobě budete pracovat, můžete se dostat mezi ty nejlepší.

-ka- 

Zdroj: ProSales - americký web věnovaný novinkám a trendům v obchodování
Zobrazit přehled článků ze zdroje ProSales