Všechno, co potřebujete vědět o sociálních sítích, vás naučila maminka

Stále hledáme informace o sociálních sítích od různých expertů. Přitom základní fakta o tom, jak fungují a jak se tam máme chovat, jsme se naučili už od své matky. Copak už si nevzpomínáte?

  1. Pozor na samochválu. Nikdo nemá rád lidi, kteří mluví pořád jen o sobě a o tom, jací jsou skvělí. Platí to online i offline.
  2. Když o lidech nemůžete říci něco hezkého, tak raději mlčte. Každý má přece právo s vámi nesouhlasit, ale neměli by se kvůli tomu obávat osobního útoku. Pokud se něco nelíbí vám, napadněte názor, ne člověka.
  3. Když něco neuděláte hned, tak kdy to tedy chcete udělat? Jestli chcete být na sociálních sítích, pak se do toho pusťte. Vyberte si cílovou skupiny, určete si, čeho chcete dosáhnout a jak lidi zapojit, a nakonec si sežeňte technologii, která vám umožní strategii implementovat.
  4. Nezáleží mí, co dělají ostatní. Mně zajímá, co děláš ty! To jste určitě slyšeli mnohokrát. Platí to i v marketingu. Určitě je vhodné pozorovat, co dělají ostatní. Ale vy si sami volte svoji cestu na základě svých potřeb, schopností a talentu. Zapojení na sociálních sítích musí být udržitelné, jinak nebude fungovat. To znamená, že musí stavět na vašich dovednostech a ne na jednom cizím nápadu.
  5. Naučte se říkat „promiň“ a myslete to vážně! Pokud uděláte chybu, neskrývejte to. Přiznejte se k chybě, v čem spočívala, jak k ní došlo a jak jí chcete napravit. Budete-li v rámci své komunity jednat na rovinu, znovu získáte jejich důvěru.

 

-th-

Zdroj: Ragan's PR Daily - denní zprávy, doporučení a názory z oboru PR, marketingu, sociálních sítí a médií
Zobrazit přehled článků ze zdroje Ragan's PR Daily