Reklama na Facebooku zdarma pro MSP

Ilustrační snímek

Facebook oznámil, že poskytne začínajícím a malým evropským podnikům zdarma reklamu v hodnotě 4,2 milionů liber. Na konferenci Digital Life Design v Mnichově firma oznámila, že až 50 tisíc firem bude moci žádat o kredit v hodnotě 80 liber, které využije na své facebookové stránce. Firma tak chce pomoci začínajícím podnikatelům. V první fázi se tato možnost nabízí ve Velké Británii, Francii, Španělsku, Německu a Itálii.

Vliv sociálních sítí

Ve stejnou dobu vyšla zpráva společnosti Deloitte, která dokládá vliv Facebooku na Velkou Británii a Evropu. Jen ve Velké Británii prý v roce 2011 vedla tato sociální síť k vytvoření 35200 pracovních míst a do ekonomiky přispěla neuvěřitelnými 2,2 miliardami liber. Jde zde tedy o mnohem víc než pouhé sdílení fotografií a zážitků, jak namítají kritici Facebooku.

Facebook se spojil s Britskou obchodní komorou (BCC) a plánuje na letošní rok sérii seminářů o tom, jak vytvořit firemní profil a jak zaujmout zákazníky. Kromě toho firma v posledních měsících zavedla pro malé a střední podniky (MSP) řadu nových nástrojů, např. Facebook Places, Sponsored Stories apod.

Někteří kritici namítají, že reklamy na Facebooku jsou stále velmi drahé oproti nástrojům jako Google AdWords. Kromě toho je zde relativně nízká míra prokliků. Zastánci však tvrdí, že jim Facebook umožnil dobrou geolokaci, díky čemuž byla návratnost naopak vyšší než u jiných srovnatelných nástrojů.

-th-

Zdroj: Startups - Britský server pro začínající podnikatele.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startups