Životní lekce z oboru PR

Ilustrační snímek

V každém oboru se můžeme naučit něco, co se hodí i v běžném životě. Dnes jsme pro vás vybrali pět lekci z oboru public relations.

  1. Lidé jsou zvláštní. Zjistíte, že jen zřídkakdy zapadají do stereotypu, kam byste je nejspíš dříve zařadili. Řada ultra-konzervativců je ve skutečnosti velmi otevřená novým myšlenkám na rozdíl od některých liberálů. I starý člověk může být špičkovým prodejcem nejnovějších technologických výdobytků.
  2. Slova jsou důležitá. Ještě důležitější je, jak je řeknete. Jejich pořadí může věci obrátit naruby. Kdykoliv cokoliv napíšete, vždy si to přečtěte a znovu pečlivě zvažte slova. Nepatrná chybička může mít dalekosáhlé následky.
  3. Co je lepší než kontakty? Přátelé! Dokonce i virtuální. Staňte se přáteli těch, se kterými jste v pravidelném kontaktu. Kontakty pomohou v práci, přátelé spoluutváří váš život.
  4. Opatrnosti není nikdy dost. Promýšlení a plánování strategie před konáním je naprostou nezbytností. Buďte pozorní a opatrní ve všem, co děláte. Řada velkých kampaní neuspěla vlivem drobné nepozornosti.
  5. Je důležité být sám sebou.  To je i důvod úspěchu sociálních sítí – lidé tam jednají se skutečnými lidmi. Vyplatí se tedy být skutečnou tváří své firmy a jednat skutečně sám za sebe.

-th-

Zdroj: Ragan's PR Daily - denní zprávy, doporučení a názory z oboru PR, marketingu, sociálních sítí a médií
Zobrazit přehled článků ze zdroje Ragan's PR Daily