Využívejte mobilní marketing

Ilustrační snímek

Ať podnikáte v jakémkoli oboru, drtivá většina vašich zákazníků pravděpodobně vlastní minimálně jeden mobilní přístroj. Většina marketingových pracovníků a obchodníků toho využívá. Běžné anonymní reklamní taktiky však propadávají v dosahování požadovaných výsledků. Jako nejlepší způsob se ukazuje přístup, který je cílený na konkrétního zákazníka. Využijte všudypřítomnost mobilních zařízení k poskytování služeb s přidanou hodnotou. Nedávný článek na serveru Allbusiness.com se touto problematikou zabýval.

Efektivní řešení

Bannerová a e-mailová reklama trvale ukazuje špatnou míru zákaznického zapojení a změny nákupních návyků. Cílené zprávy na smartphony a tablety se jeví jako nejefektivnější řešení.

Díky sdíleným datům o poloze a preferencích můžete na zákazníky zacílit s konkrétním sdělením. Lidé na reklamu nejpravděpodobněji zareagují pokud jim bude ušita přesně na míru.

Cílené SMS

Nedávna data ukazují, že marketingové kampaně s cílenými SMS zvyšují míru zapojení osmkrát více než e-mailová obdoba. Změna zákaznického chování byla zaznamenána ve 23 procentech případů. Zákazníci byli náchylnější k odhlášení se, když dostali reklamní zprávu o víkendu.

Důležité je zaujmout zákazníka s nabídkou podobnou důvodu, kvůli kterému poskytli informaci o sobě. Třetina aplikací zaznamenává údaje o poloze. Mobilní uživatelé rádi hledají, stávají se zákazníky a hodnotí podniky skrze mobilní zařízení. Čím lepší získají službu "individuální" kampaně, tím přístupnější se stanou. Jedná se o marketing, který zaměřuje a hledá zákazníky u kterých je pravděpodobné, že budou reagovat.

Geografický marketing

Zahrnout do své strategie marketing, který je založen na geografické poloze, vyjde draho. Obchodní často nechtějí dávat peníze na něco nového. Výsledky ale předčí vložené náklady. Zákazníci chtějí věcnou informaci v reálném čase. Individuální a lokální marketing dává šanci na úspěch.

 -ka-

Zdroj: AllBusiness - americký server a komunita pro malé a střední podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje AllBusiness