Facebook zavádí platby přes Messenger

Ilustrační snímek

Facebook minulý týden oznámil, že prostřednictvím chatovacího nástroje Facebook Messenger půjdou nově posílat peníze mezi Přáteli. Slibuje, že funkce bude jednoduše ovladatelná – stačí kliknout na tlačítko, zadat částku a případně pin. Více o službě, která je zdarma, napsal v nedávném článku server Money.cnn.com.

Inspirace pro ostatní

Ačkoli funkce nemá být určena pro firmy, je to krok novým směrem k Facebooku jako obchodnímu nástroji. Jakmile začne Facebook používat platební funkce, je pravděpodobné, že tím inspiruje i ostatní k zavedení prodeje na jedno kliknutí.

Využití nových možností

Čím více prodejci odstraní bariéry během nakupování, tím více zákazníci nakupují. Díky novým možnostem jsou prodejci schopni opakovaně zákazníkům posílat velké množství produktů.

Další nabídka Facebooku může spočívat v nabídce virtuálního zboží, jako jsou filmy, hudba, hry nebo nákup klasického zboží. Pro inzerenty může být zajímavé prodávat přímo přes Facebook.

Jednoduchost

Placení přes Facebook bude pro uživatele jednoduché, protože platba proběhne v rámci lidí, kteří jsou již propojeni. Pokud by tedy Facebook nebo jiná společnost využila tento způsob obchodování, mohlo by to znamenat nové prodejní možnosti.

Facebook již v roce 2009 uvedl Facebook Credits - měnu, kterou mohli užívat pouze uživatelé pro placení her a jiného virtuálního zboří. Facebooková měna sice skončila v roce 2012, ale platby probíhaly dál v běžných penězích. Podle Facebooku se odehraje více než milion transakcí denně.

Nová služba přes Messenger bude z počátku dostupná pouze v USA, nechme se tedy překvapit, zda a jak rychle se rozšíří celosvětově.

-ka-

Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com