Agentura hledá talenty na Twitteru

Americká reklamní agentura Campbell Mithun se rozhodla vybrat „šťastnou třináctku“ stážistů pro letošní léto pomocí Twitteru. Účastníky si zvolí na základě krátkých zpráv rozeslaných prostřednictvím této stále populárnější mikroblogovací platformy mezi 13. a 25. únorem 2011. Informoval o tom server Advertising Age.

Agentura nabízí vysokoškolákům placenou letní praxi s názvem „Lucky 13“ již šest let. Doposud však účastníky vybírala tradičněji. Studenti, kteří si na jejím webu přečetli požadavky, jí následně posílali životopisy a eseje či další materiály elektronickou poštou.

Stáž není jen pouhé stínování

Ředitelka pro lidské zdroje a organizátorka stáží Debbie Fischerová vysvětlila, že přesun náborového procesu na Twitter má odrážet, jak agentura nahlíží na marketingový svět očima digitálních a sociálních médií. Nespecifikovala však, na základě jakých kritérií budou 140znakové odpovědi zájemců o stáž vyhodnocovány. „Nemáme žádná specifická kritéria. Je zcela na uchazečích, jak se chtějí o pozici ucházet,“ uvedla Fischerová.

Letošní stážisté budou přiděleni do oddělení péče o zákazníky, médií, kreativní tvorby a technologií. Agentura přitom zdůrazňuje, že nebudou nosit kávu nebo kopírovat. Každý rok se minimálně jeden z účastníků stáže posune na full-time pracovní pozici.

-kk-

Zdroj: Advertising Age - server amerického časopisu o reklamě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Advertising Age