Twitter chce být pro inzerenty stejně atraktivní jako Facebook

Sociální mikroblogovací síť Twitter chce získat 1 miliardu uživatelů, a dostat se tak na úroveň nejpopulárnější sociální sítě Facebook v otázce atraktivity pro inzerenty. Oznámil to spoluzakladatel a bývalý výkonný ředitel Twitteru Evan Williams. Časový rámec pro dosažení tohoto cíle však nespecifikoval.

Twitter, který denně rozesílá více než 100 milionů krátkých zpráv, se chystá otevřít více inzerentům poté, co úspěšně otestoval inzerci 30 velkých společností jako Nike, Starbucks nebo Coca-Cola. Inzeráty těchto společností se zobrazují vedle výsledků vyhledávání nejpopulárnějších témat. Výhodou pro inzerenty je tedy okamžitý přístup k cílovým skupinám zákazníků se specifickými zprávami, nabídkami a slevami.

Twitter byl založen v San Franciscu v roce 2006. Minulý měsíc předělal své stránky tak, aby uživatelé mohli snadněji vkládat obrázky a videa. Také pro inzerenty to znamená novou možnost využití multimédií. V současné době se na Twitteru registrovalo více než 165 milionů uživatelů, což z něj činí třetí největší sociální síť na světě (1. místo zaujímá Facebook a 2 . místo Windows Live Profile).

-kk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek