Testujte své newslettery

Internetový newsletter je ekvivalentem reklamní brožury nebo klasického informačního bulletinu. Jeho úkolem je upoutat pozornost, přinášet kvalitní informace a přesvědčit čtenáře, že daná firma stojí za zapamatování. Narozdíl od tištěných brožur, které jsou pro všechny stejné, však umožňuje zobrazení v různých internetových prohlížečích nebo rozlišeních obrazovky. To může ovlivnit jeho výslednou podobu na různých počítačích. Než se tedy rozhodnete newsletter rozeslat, měly byste otestovat, jak se ke čtenářům dostane.

- Technické testy. Různé prohlížeče mohou zobrazovat stránky odlišně. To, co může skvěle vypadat v Netscapu, může být špatné v Internet Exploreru apod. Je třeba, abyste s tím počítali a vyladili newsletter tak, aby se zobrazoval správně ve všech případech. Vyzkoušejte také, jak bude zobrazení fungovat v různých rozlišeních monitoru.

- Testy obsahu. Nejprve newsletter otestujte na menší skupině lidí. Ptejte se jich, zda k nim newsletter dorazil bez problémů, jak hodnotí grafické zpracování a fotografie, zda je newsletter motivuje k nějaké akci, zda si na jeho základě otevřeli váš firemní web atd.

-kk-

Zdroj: WebProNews - americký portál pro webové profesionály
Zobrazit přehled článků ze zdroje WebProNews