Svět reklamy v roce 2015 očima společnosti Google

Budoucností reklamy je video, které do roku 2015 ovládne polovinu online reklamního prostoru. Lidé při tom budou s digitálními značkami inzerentů přicházet do styku primárně prostřednictvím obrazovek smartphonů. Tak vypadá vize světa reklamy, jak ji prezentovala společnost Google na nedávné newyorské konferenci organizace Interactive Advertising Bureau s názvem „Display 2015: Smart and Sexy“.

Vzhledem k tomu, že 99 % největších klientů Googlu umisťuje své kampaně v rámci jeho reklamní sítě Display Network a Android útočí na pozici světové jedničky mezi mobilními operačními systémy, má Google mnoho důvodů k radosti. Nemůžeme se tudíž divit, že se nesoustředí na Facebook, ale na Microsoft, jeho Bing a Windows Phone 7.

Chytrá a sexy reklama 2015

50 procent online reklamních kampaní bude dle Googlu do pěti let zahrnovat videa nakupovaná na základě počtu shlédnutí (cost-per-view). Již dnes inzerenti začínají přicházet s online reklamou ušitou na míru specifickému publiku. Mnozí z nich používají nabídkové technologie, jejichž prostřednictvím mohou se svými nabídkami v reálném čase soutěžit o reklamní prostor, který považují za nejhodnotnější. V roce 2015 bude prostřednictvím real-timových technologií nakupována polovina těchto reklam.

-kk-

Zdroj: BUSINESS & LEADERSHIP - irský zpravodajský portál z oblasti obchodu a managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje BUSINESS & LEADERSHIP