Stopa vašeho obchodu v digitálním světě

Ilustrační snímek

Sociální média a digitální technologie jako celek představují ohromnou příležitost pro obchodníky, kteří chtějí komunikovat se svými zákazníky. Můžete se snažit je zapojit do dění a budovat tím jejich loajalitu, díky čemuž možná získáte nějaké „advokáty vaší značky“. Měli byste také důkladně sledovat hodnocení a recenze, které vaši zákazníci sdílejí na webu. Musíte sledovat, jakou máte pověst – a zasáhnout omluvou nebo vysvětlením, je-li to potřeba.

V případě, že v současnosti na webu nejste a nevyužíváte tak žádný z mnoha nástrojů, které jsou dnes v online světě k dispozici, měli byste s tím rychle začít. Je totiž velice pravděpodobné, že vaši konkurenti začali už dávno, říká web businessknowhow.com.

Zajímavý obsah

Když nebudete aktivně propagovat web své značky, je možné, že jediní návštěvníci budou lidé, kteří vás už dobře znají. Může však také existovat velká masa zákazníků, kteří o vás zatím nemají nejmenší tušení. A právě tyto můžete přivést na svůj web a do svého obchodu tím, že budete nabízet správný obsah. Zkuste elektronickou knihu zdarma, články na blogu týkající se aktuálních témat nebo posty na stránkách, které dosahují vysokých návštěv uživatelů (možná budete muset něco málo zaplatit).

Kvalitní obsah je takový obsah, který poskytuje nějakou přidanou hodnotu vašemu online publiku. Určitě nejde jen o vymyšlení nových, chytlavých frází o vašich produktech. Samozřejmostí je možnost využít web prostě jen pro efektivní komunikaci se zákazníky. V takovém případě se pak nemusíte zabývat tím, co na web vkládat a jak to vytvořit.

Vy ještě nejste na sociálních médiích?!

Sociální média jsou obrovskou příležitostí pro vaši péči o zákazníky a zákaznický servis. Když nastala nějaká chyba, prodejci mohou díky stížnostem na svém profilu rychle poznat, v čem vězí. Na otázky a zprávy zákazníků je třeba odpovídat, protože nic není horší než mlčící stránka nebo profil. Odpovědi v přátelském tónu, které poskytnete ve smysluplném čase od vložení otázky/zprávy, vždy zlepší vnímání a pověst vaší značky.

-jk-

Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How