Spam útočí ze všech stran

Nejvíce spamu na světě přichází ze Spojených států, přibližně pětina. Následuje Čína a Jižní Korea. Podle aktuálního výzkumu společnosti Sophos však stoupá i objem spamu z Evropy. Šest z dvanácti zemí, které produkují nejvíc spamu, je nyní právě v Evropě. Dohromady vytvářejí více spamu než USA.

Celkový objem spamu na světě vzrostl ve druhém čtvrtletí letošního roku o 9 procent. Šíří jej stále více národů. Mezi největší šiřitele se opět vrátila Velká Británie, která v roce 2006 vypadla z první desítky. Ve druhém čtvrtletí 2007 rozeslaly nejvíce spamu asijské země, přibylo i spamu ze Severní Ameriky a Afriky. Evropa naopak zaznamenala pokles.

Odhaduje se, že jen Američané utratili za poslední dva roky 7,8 miliardy dolarů za opravy počítačů poškozených viry a spywarem. V případě, že bychom uvážili i náklady spojené s phishingem a ztrátou produktivity v důsledku zpracovávání spamu, toto číslo by se zdvojnásobilo.

-kk-

Zdroj: eMarketer - Internetové stránky předního světového poskytovatele statistik v oblasti internetové reklamy a e-komerce.
Zobrazit přehled článků ze zdroje eMarketer