Reklama vstupuje do videí na YouTube

Návštěvníci populárních webových stránek pro sdílení videozáznamů YouTube se nyní nově setkají s reklamou umístěnou ve spodní části některých videí. Společnost Google, která stránky minulý rok koupila, si od toho slibuje další příjem pro sebe i autory klipů. Reklama se zatím objevuje pouze u vybraných záznamů, které jsou profesionálně vyrobeny, například hudebních klipů.

Reklamy mají podobu průhledné vrstvy, která se zobrazuje krátce po spuštění klipu v dolních 20 procentech obrazu. Pokud návštěvníka zaujme, stačí kliknout na průhlednou vrstvu a následně se spustí interaktivní reklamní video, které Google popisuje jako „relevantní a zábavné“. Přitom se zastaví původně sledovaný klip a spustí se opět po skončení reklamy. Pokud na reklamu nekliknete, v průběhu klipu zmizí.

Uživatelé považují tento nový druh reklamy za spíše kontroverzní. Řada z nich se domnívá, že zničí zážitek z využívání YouTube. Ozývají se však i odborné hlasy, které v těchto reklamách vidí řešení problému finanční otázky on-line videa a jeho autorů.

-kk-
Zdroj: E-commerce Times - Magazín o e-komerci
Zobrazit přehled článků ze zdroje E-commerce Times