Když dojde inspirace - 6 tipů pro newslettery

Publikování firemního newsletteru může být velmi náročné, pokud mají marketéři řadu dalších povinností. Může se také stát, že jim dojdou nápady. V takovém případě by však neměli propadat panice. Článek nabízí pět rad, jak získat nápady hned do několika newsletterů.

- Přemýšlejte aktuálně. Děje se ve světě kolem vás něco, co byste mohli dát do vztahu s vaší firmou? Sledujte místní noviny a zprávy, zejména obchodní trendy.

- Nebojte se témat z jiné oblasti. I téma, které nevychází z vaší podnikatelské oblasti, může být základem článku pro váš newsletter. V newsletteru amerického portálu o přímém a internetovém marketingu DM News se například nedávno objevil článek o spisovatelce J. K. Rowlingové. Autor v něm ilustroval, jak nejprve sestavit nabídku a poté dodělat zbývající části přímé marketingové kampaně na příkladu toho, jak napsala poslední kapitolu Harryho Pottera již před 15 lety. Když věděla, jak všechno skončí, mohla zpětně sestavovat předcházející příběhy, aby do sebe zapadaly.

- Odpovídejte na otázky čtenářů. Jestliže se na vás čtenáři obracejí s otázkami, hned máte mnoho námětů na články. Pokud dosud žádné otázky nevznesli, vyzvěte je, aby se ptali.

- Využijte „hostujícího“ autora. Řada úspěšných autorů článků pro elektronické magazíny dává svolení k šíření svých textů. Musíte pouze uvést jejich životopisné údaje a kontaktní informace. Pro ně je to virální marketing zdarma a pro vás článek zdarma.

- Znovu otiskněte nějaký „klasický“ článek. Pokud již vydáváte newsletter delší dobu, můžete znovu publikovat některý úspěšný článek z vašeho archivu. Noví čtenáři jej nebudou znát a ti starší se k němu rádi vrátí. Tuto techniku však nepoužívejte příliš často.

- Udělejte rozhovor s odborníkem. Ve svém oboru máte mnoho kontaktů. Požádejte proto někoho z nich o rozhovor. Lidé o sobě většinou rádi hovoří. Uveďte také jejich životopis a webové stránky a možná se dočkáte i budoucí spolupráce.

-kk-

Zdroj: WebProNews - americký portál pro webové profesionály
Zobrazit přehled článků ze zdroje WebProNews