Jak zapojit sociální média do marketingu

Sociální média představují marketingový nástroj, který je nastavitelný pro každou firmu. Nejlepší strategie je taková, která bude odpovídat konkrétní firemní kultuře a zákaznické základně.

- Určete si své cíle. Prvním by mělo být pozitivní angažování zákazníků v komunikaci s vámi a vaší značkou. Pak přirozeně přijdou na řadu cíle jako zvyšování prodeje nebo snižování nákladů.

- Najděte své zákazníky online. Nejpopulárnější sociální média nemusejí být automaticky cílem vašich zákazníků. Investujte proto nejprve do hledání správných míst.

- Buďte dobrým vůdcem. Vyzývejte zákazníky, aby vstoupili do vaší komunity tím, že jim dáte dobré důvody. Nemluvte o produktech a prodeji, ale o výhodách a zlepšení životního stylu.

- Měřte všechno. Než spustíte svůj program pro sociální média, určete si měřítka, která budete sledovat. Zlepšení komunikace ovlivní všechny oblasti vaší firmy.

- Buďte pružní. Sociální média jsou dynamickým kanálem, který se neustále vyvíjí. Nezavádějte proto strategii závislou na specifických platformách nebo nástrojích.

- Soustřeďte se na kvalitu konverzace. Upřednostňujte ji před počtem následovníků.

- Integrujte sociální média do tradičního marketingu. Všechny vaše marketingové aktivity by měly fungovat dohromady, aby zákazníkům poskytly výjimečné zkušenosti.

-kk-

Zdroj: Target Marketing Magazine - web amerického čaospisu o direct marketingu a komunikaci se zákazníky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Target Marketing Magazine