Jak začít s firemním blogem

Přemýšlíte o založení firemního blogu, ale nejste si jisti jak na to? Inspirujte se následujícími tipy.

- Pište sami. Nemá smysl zakládat blog, pokud jej nechcete psát sami. Můžete si své myšlenky nejprve sepsat na papír nebo požádat asistentku, aby vám je přepsala. Pokud však slova, která publikujete, nebudou vycházet z vaší mysli bez úpravy dalšími osobami, nebude to váš blog, ale blog někoho jiného. 

- Začněte konverzaci. Smyslem blogování je konverzace. Pokud zaujmete, lidé na vás budou reagovat a budou chtít mluvit o vašich myšlenkách. Žádný blog se proto neobejde bez možnosti přidávání komentářů. Diskusi můžete moderovat, ale i nechat bez zásahu.

- Hodně čtěte. Nejlepší autoři blogů hodně čtou, čímž nacházejí materiál pro inspiraci. Snažte se proto číst co nejvíce on-line i offline.

- Ukládejte si své nápady. Když vás napadne zajímavé téma na příspěvek, měli byste si je někam uložit. Stačí mít klasický papírový blok nebo využít počítač.

- Nepiště příliš mnoho. Délka vašich příspěvků na firemním blogu by měla být mezi 50 a 150 slovy. Delší články si nechte pro webové stránky nebo jiné firemní publikace s tím, že v blogu přidáte případnou další myšlenku a odkážete na delší texty. 

- Editujte svůj text. Příspěvky si po sobě přečtěte, abyste odstranili chyby. Zkontrolujte také odkazy.

- Vytvořte si tvrdší kůži. Nebojte se, že lidé jsou negativní. Mohou vám buď přispět svými myšlenkami, nebo šířit urážlivé komentáře, které můžete smazat.

- Blogujte pravidelně. Pokud přestanete přispívat, váš blog skončí.

- Nikdy neblogujte v rozčílení. Uvědomte si, že i když svůj nevhodný příspěvek později smažete, může zůstat ve vyrovnávací paměti vyhledávačů nebo být přístupný prostřednictvím jiných blogů.

- Berte svůj blog jako místo, kde můžete mluvit nahlas. Neměl by pro vás být břemenem nebo povinností, ale místem, na kterém můžete přemýšlet o tom, co se děje ve vašem světě.

-kk-

Zdroj: Management Today - portál britského manažerského magazínu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Today