Jak vytvořit efektivní obchodní web?

Ilustrační snímek

Žádný prodejce se neobejde bez kvalitní webové stránky vzhledem k tomu, že nelze být na příjmu 24 hodin denně. Nad otázkou, jak převést kvality a výhody aktivního obchodování do podoby pasivní internetové nabídky, se pozastavil Matthew Goldfarb v článku na serveru EyesOnSales.

Podle něj je zcela základním požadavkem na text webu to, aby správně odhadoval a zodpovídal otázky a požadavky návštěvníků. Z toho důvodu je ze všeho nejdříve potřeba určit cílovou skupinu zákazníků. Je nutné si uvědomit, že i když dva lidé poptávají ten samý produkt, ale zároveň se jedná o příslušníky jiné demografické nebo sociální kategorie, strategie na jejich zaujetí se budou významně lišit.

Řešte problémy

Stejně jako v aktivním prodeji je i na webu vhodné se zaměřit především na to, jaké problémy váš produkt dokáže vyřešit. Uplatněte pravidlo „show, don't tell“, tedy místo zdlouhavého a detailního vysvětlování jednoduše ukažte výhody vašeho produktu na konkrétním příkladu spokojeného zákazníka, kterému zakoupení daného produktu změnilo život k lepšímu.

S výše zmiňovanými radami souvisí i pravidlo, které říká, že zákazníka zajímá výsledek, a ne proces. Neztrácejte čas vysvětlováním toho, jak váš produkt funguje nebo jak jsou vaše služby organizovány. Klient si vás platí od toho, abyste mu poskytli řešení nějakého problému, a nepotřebuje (a ani nechce) vědět, jak to hodláte učinit. Mít patřičné know-how je vaším úkolem.

-mm-

Zdroj: EyesOnSales - populární blog pro profesionály z oblasti obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje EyesOnSales