Jak psát pro webové stránky

Firma může mít krásné webové stránky, které navštěvuje hodně lidí. Někde je však chyba, pokud negenerují obchodní zisky. Je třeba vždy udržovat komunikaci s návštěvníky a říkat jim, proč zrovna vy máte to, co oni potřebují, protože jen velmi málo produktů se prodává samo.

- Buďte přirození. Důležité je, aby styl vašeho psaní pro webové stránky působil přirozeně. Vyhněte se klišé, firemní mluvě, přílišné interpunkci, okázalým slovům a dlouhým větám. Pamatujte na cílový trh.

- Pamatujte si, kde jste. Jste na Internetu. Potenciální zákazníci hledají produkty a služby pomocí klíčových slov. Nezapomeňte je proto zahrnout do svých stránek.

- Jděte k věci. Není třeba obsáhle vysvětlovat, co vaše firma dělá. Potřebujete pouze přimět návštěvníka, aby chtěla vaše produkty a podnikl jisté kroky, aby je získal. Pamatujte si, že lidé spíše zběžně prohlížejí webové stránky, než aby je četli.

- Zdůrazněte své zásadní prodejní sdělení. Co nabízíte vy a vaše konkurence nenabízí? Proč by měli návštěvníci nakupovat u vás?

- Nenuťte návštěvníky dělat žádnou práci. Nenuťte je například, aby něco četli dvakrát, než tomu porozumějí, nebo studovali tabulky složitých kalkulací. Piště srozumitelným jazykem.

- Přemýšlejte o smyslu vašich stránek. Ujistěte se, že ať už vstoupí na jakoukoli z nich, dokážou se orientovat. Vytvářejte obsah vzhledem ke splnění cíle generování obchodních zisků.

- Pracujte s designem. Ujistěte se, že váš design a styl psaní vzájemně korespondují.

Zkrátka mějte vždy na paměti své zákazníky.

-kk-

Zdroj: Business Zone - britský portál o obchodu a podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Zone