E-komerce stále nabízí pracovní příležitosti

Současné problémy E-komerce ještě neznamenají konec pracovním příležitostem v tomto oboru. Média se mimořádně věnují problémům velkých společností a zapomínají tak na velkou spoustu pracovních příležitostí, které E-komerce stále poskytuje. Například E-marketing se velmi rychle rozvíjí, což je pro E-obchodníky velice příznivým ukazatelem. Investice do e-mail marketingu a E-komerce se tak začínají zúročovat.

Ředitelé a obchodníci na zavedených trzích E-komerce mají stále slušné zisky. Na nově otvíraných trzích se objevují lukrativní pracovní příležitosti pro specialisty v oboru informačních technologií. Nejhledanější pozice se týkají zavádění technologií Internetu do kamenných obchodů. To by mělo maloobchodníkům přinést nemalé zisky.

Pro začínající programátory (vývojáře aplikací, multimédií, programů v jazyce Java nebo síťové inženýry) se podle odborníků v této oblasti vždy najde příležitost, vyšší pracovní pozice jsou však již v tomto směru obsazeny. Nové příležitosti se nabízejí i vývojářům rozhraní pro internetové prohlížeče. Prostředí celosvětové sítě je velmi dynamické a stejně tak tomu vždy bude i s příležitostmi, které nám bude nabízet.

**Datum vydání: VII/2002**
Zdroj: E-commerce Times - Magazín o e-komerci
Zobrazit přehled článků ze zdroje E-commerce Times