7 důvodů, proč váš web potřebuje předělat

Ilustrační snímek

Internet je plný webových prezentací různých kvalit. Od té nejlepší až po tu nejhorší. Nezáleží na tom, jak velký důraz dáváte na prezentaci vaší firmy na internetu. Váš web by měl být reprezentativní, příjemný na pohled a obsluhu a především aktualizovaný. Server INC.com shrnul sedm znaků, které vám dávají varování, že byste měli na své webové stránce zapracovat.

1. Poslední příspěvek na blogu: leden 2012

Blog je velmi užitečnou součástí webu a jedinečnou platformou pro jednoduché sdílení obsahu formou content marketingu. Tedy pokud je blog aktuální. Dokonce i žádný blog je totiž lepší než blog se zastaralými informacemi.

2. Chybí sekce „O nás“

Pokud web neobsahuje informace o autorovi webu nebo o firmě, kterou prezentuje, působí to minimálně podezřele, případně až nedůvěryhodně.

3. Gramatické chyby

Chyby v měkkém a tvrdém i/y, čárky na špatném místě, překlepy. Všechny tyto věci nesmírným způsobem snižují kredibilitu vaší firmy, především u lidí, kteří si takových věcí všímají.

4. Stejné obrázky jako všude jinde

Jistě, použitím ilustračních obrázků zdarma ušetříte určité finance. Jelikož jsou však neplacené databáze omezené, je zde veliká šance, že vámi použité obrázky už mají návštěvníci okoukané z mnoha jiných webů.

5. Málo odlišení od konkurence

Mnohé firmy na webu prezentují, co dělají, způsobem, který se nijak neliší od konkurence. Zaměřte se na to, čím se váš přístup liší od toho, co dělají ostatní.

6. Nefunkční prvky

Nefunkční interaktivní prvky (kontaktní formuláře, prezentace, vložená videa, odkazy, animace…) výrazně snižují reprezentativnost vašeho webu. Vše musí být funkční a aktualizované.

7. Chybí ceny

Pokud na webu chybí ceny vašich služeb/produktů, existují pouze dva důvody. Buď cenu uvést nelze (vždy se kalkuluje individuálně), anebo je tak vysoká, že nechcete případné klienty odradit. V každém případě se neuvedením alespoň přibližného cenového rámce připravujete o řadu potenciálních zákazníků.

-mm-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com