5 tipů pro webové stránky

V dnešní době má každá firma své webové stránky. Internet tak umožňuje oslovení více potenciálních zákazníků. Na druhou stranu však staví firmy vedle většího počtu konkurentů než kdy před tím. Výsledkem je vysoce obtížná snaha o to, udělat z návštěvníků stránek nakupující zákazníky. Článek proto předkládá pět tipů od odborníků na e-komerci.

- Zjednodušte navigaci vašich stránek. Nejde jen o to, aby stránky byly funkční, ale také efektivní. Je proto důležité testovat navigaci stránek, aby byla dobře použitelná a přesvědčivá.

- Monitorujte tendence zákazníků. Existuje celá řada monitorovacích nástrojů a s ní i možnost sbírat velké množství různých dat o zákaznických interakcích. Důležité však je, aby sbíraná data byla smysluplná. K tomu poslouží softwarové nástroje pro analýzu webů (web analytics).

- Vytvářejte infrastrukturu směrem ke svým produktům. Různé produkty mají různé požadavky na firemní IT infrastrukturu.

- Ujistěte se, že vaše stránky plynou. Uživatelé chtějí jen několikrát stisknout klávesu a nalézt potřebné položky. Monitorovací nástroje vám pomohou odhalit, kde uživatelé vaše stránky opouštějí.

- Zvyšujte důvěryhodnost pomocí zpětné vazby. Měli byste vyzývat zákazníky k poskytování zpětné vazby ohledně zkušeností s nákupem u vás. Může to významně ovlivnit rozhodnutí těch budoucích.

-kk-
Zdroj: E-commerce Times - Magazín o e-komerci
Zobrazit přehled článků ze zdroje E-commerce Times