5 tipů pro ovládnutí sociálních médií

Založili jste firemní blog, profil na Twitteru a stránku na Facebooku – co dál? Můžete začít publikovat aktuální zprávy a rozesílat je svým přátelům, taková komunikace však představuje pouze začátek na cestě k marketingovému úspěchu na sociálních sítích. Článek přichází s pěti doporučeními, jak v krátké době dosáhnout pozitivních výsledků.

- Zajistěte, aby se vaše publikum mohlo snadno a bez obav zapojit. Stejně důležitá jako obsah je i vaše osobnost. Veškerá vaše komunikace prostřednictvím sociálních sítí by proto měla být přístupná a přátelská. Nemluvte k lidem, ale s lidmi. Pamatujte také, že nejlepšími advokáty jsou vaši vlastní zaměstnanci.

- Publikujte relevantní obsah. Čím zajímavější obsah vytvoříte, tím více lidí jej s vámi bude chtít sdílet.


- Uznávejte a nepřehlížejte své publikum. Síla marketingu na sociálních sítích vychází ze vztahů, které si s online publikem vytvoříte. Pravděpodobně byste neignorovali člověka, který se s vámi dá do řeči na společenské akci. Pro sociální média by mělo platit totéž co pro osobní setkání.

- Propojte všechny své marketingové snahy. Společně by měly prezentovat konzistentní značku a cíle.

- Nikoho nekopírujte. Jen to, že se na sociálních sítích určitým způsobem chová vaše konkurence, automaticky neznamená, že se máte chovat stejně. Monitorování konkurence je samozřejmě důležité, slepým následováním kohokoli však váš marketing ztratí svůj účel.

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com