Zlidštěte svůj newsletter

Již nějakou dobu rozesíláte svůj newsletter, ale v poslední době klesá počet příjemců, kteří jej čtou. Než se rozhodnete pro předělání, zvažte následujících pět doporučení.

- Přiveďte experta – pravděpodobně vás. Přichází váš newsletter od firmy, nebo od živého člověka? Pamatujte, si že je to především dopis a dopis od firmy nebývá osobní. Snažte se představit člověka, který za newsletterem stojí. Přidejte úvodník se svou fotografií a podpisem.

- Odkazujte na další obsah. Najděte stránky, které rozšiřují informace, o kterých píšete a odkažte na ně. Přemýšlejte jako editor. Odkazujte na další příběhy, studie, jednotlivce.

- Rozdejte něco zdarma. Tento nástroj je jednoduchý a velmi silný. Nabídněte něco pro např. pět prvních čtenářů, kteří odpovědí na určitou otázku. Lépe tím upoutáte pozornost čtenářů. Když s tímto nástrojem začínáte, můžete nabídnout něco pro všechny.

- Nabídněte obsah, který upoutá. Server dictionary.com například slaví velké úspěchy se svým newsletterem, v němž každý den rozesílá jedno slovníkové heslo. Vyzkoušejte něco podobného – krátkého a rychle přečteného. Můžete například vyzkoušet krátké otázky a odpovědi, obrázky atd.

- Vytvořte smyčku zpětné vazby. Jednoduše se ptejte čtenářů a publikujte jejich odpovědi. Ukážete tak, že nasloucháte a váš newsletter vytvářejí lidi pro lidi.

-kk-
Zdroj: Direct Marketing News - americký server věnovaný přímému marketingu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Direct Marketing News