Jedna paní povídala

Marketing zaměřený na vyvolání efektu ústního šíření reklamy mezi zákazníky (tzv. word-of-mouth) může být velmi efektivní. Držte se proto následujících pěti tipů.

- Buďte zajímaví. Než spustíte reklamu nebo uvedete na trh nový produkt, zeptejte se na názor své ženy. Věřte, že, pokud se jí bude líbit, máte šanci na úspěch.

- Uspokojte lidi ohromujícími produkty. Poskytujte výborné služby. Ujistěte se, že práce, kterou děláte, dává lidem energii, stimuluje je a vede k tomu, aby se se svými kladnými zážitky svěřili přátelům.

- Získejte si důvěru a respekt zákazníků. Chovejte se k nim dobře a mluvte s nimi. Oceňte jejich inteligenci. Plňte jejich potřeby a zůstávejte poctiví. Každá firma může být ještě příjemnější k zákazníkům než dosud.

- Zjednodušte lidem mluvení o vás. Najděte si jednoduché téma, které se snadno opakuje. Co by váš zákazník mohl o vás říci svému příteli v jedné větě?

- Udělejte vše proto, aby se vaše téma snadno šířilo. Zaveďte například na svých webových stránkách možnost doporučit obsah přátelům, šiřte své sdělení e-mailem, dávejte do oběhu letáky, blogujte nebo si nechte vyrobit trička s tím, co o sobě chcete říci.

-kk-
Zdroj: Target Marketing Magazine - web amerického čaospisu o direct marketingu a komunikaci se zákazníky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Target Marketing Magazine