Jak na negativní publicitu

Říká se, že i negativní reklama je reklamou. Jak ale s negativní publicitou správně pracovat? Článek přináší 5 rad.

- Vypracujte si postup řešení negativní publicity. Očekávejte neočekávané a připravte si krizový komunikační plán. Školte zaměstnance, jak řešit krizové situace. Při komunikaci s médii o ničem nespekulujte. Poskytujte jim stálý přísun informací, abyste si vybudovali dlouhodobě dobré vztahy. Snadněji tím získáte možnost vyjádření, když se stane něco pro vás nepříjemného.

- Sledujte internet. Monitorujte, co se píše na internetu o vaší firmě, jejích značkách, zaměstnancích i konkurenci. Půjde-li o osobní problém – například nespokojeného zákazníka – zvažte nabídku odškodného. Na negativní komentáře reagujte vysvětlením, že vaše firma je ochotna udělat další kroky k vyřešení nespokojenosti a zanechte kontakt pro čtenáře, kteří se chtějí dozvědět více informací.

- Praktikujte reverzní SEO. Snažte se dostat negativní příspěvky o vás co nejníže ve výsledcích vyhledávání. Většina uživatelů internetu totiž sleduje jen první stránku s výsledky. Pracujte s tiskovými zprávami, blogy a sociálními médii tak, aby pozitivní ohlasy na vás převažovaly. Publikujte kladné reference zákazníků, pište pro zavedené portály atd.

- Extrémní situaci řešte ihned. Začněte jednat hned, jakmile nastane krize. Dejte zákazníkům najevo, že jste se situací obeznámeni a děláte vše, abyste ji vyřešili. Podpoříte tím důvěru ve vaši značku.

- Požadujte odstranění negativního obsahu. Nesnažte se cenzurovat bloggery a další autory, kteří o vás šíří pomluvy. Pokuste se zařídit nápravu přímo u vydavatelů.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com