Jak být kreativnější

Být kreativní je důležité v řadě oborů, v marketingu je to však jeden ze základních předpokladů úspěchu. Nemusíte ale být génius, abyste ohromili své nadřízené a klienty. Každý může zvýšit svou kreativitu s trochou času a úsilí.

- Sepište si své myšlenky. Tužka a papír pomáhají spouštět myšlenky. Odborníci doporučují věnovat 30 až 60 minut denně cvičení, kdy si zapíšete všechny nápady, které vám přijdou na mysl v souvislosti s určitým problémem nebo projektem.

- Buďte dítětem. Snažte se oprostit od obav z názoru druhých lidí. Dětský pohled nabízí možnost nalézat velké množství příležitostí v životě. Jedním z efektivních způsobů je hraní her. Možná je přímá spolupráce s dětmi a zjišťování jejich názorů.

- Vyjeďte na cestu. Někdy je nejlepší proniknout do mysli zákazníků tím, že se vydáte podívat, jak žijí. Využijte schůzek mimo firmu k pozorování marketingových technik v jiných oborech a snažte se využít tuto inspiraci.

- Odpočiňte si. Odpočinek a relaxace neslouží jen k zachování dobrého zdraví, může pomoci i při rozvoji kreativity. Lidé mívají lepší nápady po dobrém spánku nebo odpoutají-li se nějaký čas od problému a osvěží svou mysl.

- Lépe využívejte brainstorming. V marketingu by nikdo neměl být sólovým hráčem. Úspěšné firmy podporují týmovou spolupráci a brainstorming. To je nejúspěšnější, když tým tvoří lidé z různých částí firmy, dokonce i mimo firmu, protože mohou nabídnout více perspektiv. Důležité je nekritizovat nikoho za vyjádření názoru.

- Najděte si čas na koníčky. Rozvíjení vlastních zájmů napomáhá kreativitě. Důležité je proto mít na své koníčky čas a umožnit plné zapojení i své mysli, například pomocí bdělého snění.

-kk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com