Američané již věnují internetu stejný čas jako televizi

Američané letos poprvé věnují internetu stejný čas jako sledování televize – průměrných 13 hodin týdně. Ukázal to alespoň výzkum společnosti Forrester Research. Věkové skupiny 18-30 a 31-44 let přitom dávaly přednost internetu již dříve. I když však výzkumy ukazují rostoucí zájem o internet, firmy do něj zejména v porovnání s televizí stále neinvestují tak velké sumy.

Forrester netvrdí, že sledování televize spěje k zániku. Naopak uvádí, že čas, který Američané věnují sledování televize, zůstával v posledních pěti letech stabilní. Čas strávený na internetu však ve stejném období vzrostl o 121 procent. Nejvíce se to podepsalo na poslechovosti rozhlasu (- 15 %), čtenosti novin (- 26 %) a časopisů (- 18 %).

Hlavními tahouny růstu zájmu o internet v posledních třech letech jsou nákupy a sociální média. Důležité je však uvést, že i když lidé tráví u televize a internetu stejnou dobu, sledování televize je téměř výhradně volnočasovou aktivitou, zatímco třetina času stráveného u internetu je pracovní.

-kk-

Zdroj: Adweek - portál předního amerického týdeníku pro odborníky z oblasti reklamy
Zobrazit přehled článků ze zdroje Adweek