5 zaručených rad pro úspěch PR na sociálních sítích

Předpokládejme, že společnost své PR zvládá a má podchyceny nejvlivnější osobnosti a média. Jak tedy efekt ještě posílit na sociálních sítích? Server Mashable.com nabízí 5 odpovědí.

1. Předvídejte rozhovory na Twitteru a zapojte se. Nejste sice jasnovidec, ale určité druhy rozhovorů např. o významných událostech se předpokládat dají. Proto se také vyplatí před nebo po takových příležitostech zveřejňovat vlastní zprávy. Zapojíte více publika.

Můžete pochopitelně tvítovat jakoukoliv zprávu, ale bude těžší získat pozornost. Dlouhodobé zapojení a účast v diskuzích, přeposílání zajímavého obsahu – tak uspějete. Nestačí posílat linky na svou vlastní značku.

2. Když připravujete tiskovou zprávu, připravte titulek tak, aby se dal snadno tvítovat. Spousta distributorů vašeho článku umožňuje zprávy sdílet, proto počítejte s tím, že titulek se objeví na sociálních sítích. Správně připravené záhlaví tedy zvýší pravděpodobnost dalšího tvítování. Při vymýšlení titulku si položte následující 4 otázky:

  • Je nadpis dost krátký, aby se vešel do tvítu, který navíc obsahuje ještě link?
  • Je název společnosti nebo produktu hned ze začátku, aby nebyl oříznut?
  • Obsahuje nadpis správná klíčová slova, aby bylo možné ho snadno najít?
  • Je dost úderný, aby sám o sobě byl dál sdílen?

 

3. Udělejte ze svého blogu sociální fórum, kde se budou sdílet relevantní zprávy. Blogy totiž jsou jedním ze zdrojů, které média často vyhledávají.

4. Vytvořte si zdroje sociálních zpráv. Jde v podstatě o odkazy na články a témata, na které chcete média upozornit v rámci své další komunikace s nimi. Podobný zdroj pak novinářům poskytnete a ti uvítají, že jim šetříte čas, přičemž ale mohou poskytnutou zprávu snadno ověřit. Váš zdroj pak navíc mohou použít při přípravě dalšího článku.

5. Používejte služby, které poskytují agregované zprávy. Hodí se to zejména, pokud vaše stránka na Facebooku (nebo váš účet na Twitteru) nabízí pravidelné zprávy z oboru. Ušetříte spoustu času. Poskytování kvalitních informací posiluje vaši reputaci profesionála se znalostmi ve svém oboru. Získáváte také větší důvěru fanoušků, s nimiž posilujete dlouhodobý vztah.

-th-

Zdroj: Mashable - server věnovaný sociálním a digitálním médiím
Zobrazit přehled článků ze zdroje Mashable