Ranní rituály top obchodníků

Není žádným tajemstvím, že být skvělým obchodníkem je zčásti otázkou vzdělání, odbornosti a zkušeností, ale z největší části se jedná o nastavení mysli. Psychické rozpoložení hraje extrémně důležitou roli ve výkonu prodejců, a top obchodníci proto umějí svou náladu ovlivňovat a pracovat s ní. A protože to, jak vyjdeme do pracovního dne, potom určuje, jak si celý den vedeme, je nejdůležitější částí dne pro nastavení vhodného stavu mysli ráno. Dnes vám představíme, jaké ranní rituály nejčastěji dodržují ti nejlepší obchodníci.

Ilustrační snímek

Tyto rituály vyhledat, analyzoval a zkompiloval server Entrepreneur.com jako nejčastější a nejefektivnější ranní návyky top obchodníků.

Vstávání brzy ráno

Brzy ráno, kdy ještě všichni ostatní spí, je nejlepším časem na přípravu, práci nebo věnování se sobě samému. Vše je o zvyku a i brzké ranní vstávání se dá poměrně snadno naučit.

Studená sprcha

Kromě fyziologických důsledků, jako je rozšíření cév a aktivace hormonů, působí ranní studené sprchy i zázračně na psychiku. Když hned ráno „překonáte“ nepříjemný pocit studené vody, jste nabiti a připraveni čelit i dalším výzvám v průběhu dne.

Meditace

Pro každého může mít meditace jiný význam. Pro někoho se může jednat o skutečnou buddhistickou meditaci, pro někoho dívání z okna, procházka parkem nebo cokoliv jiného, co uklidní vaši mysl, dodá vám rozvahu, odbourá stres a připraví vás na nástrahy nadcházejícího dne.

Příprava

Příprava vašeho pracovního dne vám dá řád a systém do vaší následné práce. Utřiďte si každé ráno priority a rozhodněte, čeho chcete daný den dosáhnout.

-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com