Prodej a rodina: Jak skloubit rodičovství a práci obchodníka

Práce obchodníka je na tom z pohledu skloubení rodinného a pracovního života podstatně lépe než jiné profese. K obchodním pozicím se totiž často váže volnější pracovní doba daná tím, že prodejce je primárně odměňován za výkon a výsledky, aniž by se tolik přihlíželo k přesnému času, který na pracovišti tráví. Přesto však není jednoduché skloubit práci obchodníka s rodinným životem s dětmi.

Ilustrační snímek

Zde je několik tipů, jak dosáhnout životní rovnováhy, ze které těží jak zaměstnanec, tak i zaměstnavatel. Následující doporučení přinesl článek na blogu společnosti Sales Force.

Ujasněte si se zaměstnavatelem svá očekávání

Stresové situace vznikají především ve chvíli, kdy zaměstnanec nestíhá to, co se od něj očekává, neplní plány a ve výsledku nezvládá práci ani rodinu. S přihlédnutím k tomuto faktu je nutné si hned od začátku se zaměstnavatelem nastavit reálné parametry.

Proberte se zaměstnavatelem svou situaci, ujasněte si priority, předem si určete, kolik pracovního času od vás může očekávat a nesnažte se slibovat nic, co se vám bude později špatně plnit. Z dobrého nastavení budete těžit i vy i váš zaměstnavatel.

Oddělujte pracovní a rodinný život

Základem spokojeného zaměstnance je oddělení rodinného a pracovního života. To platí i v případě, že máte děti, nebo i když máte se zaměstnavatelem nastavený nějaký speciální režim.

Neznamená to, že nemůžete pracovat z domova. Vždy byste ale měli mít na práci vyhrazený čas, předem s ním počítat a nezabředávat do chaosu, kdy se vám rodinný a pracovní život nezadržitelně prolínají. Vždy se soustřeďte plně na to, čemu se zrovna věnujete.

Kvalita vítězí nad kvantitou

V soukromém i pracovním životě platí, že kvalita vítězí nad kvantitou. Když si své aktivity předem dobře naplánujete, máte v práci i trávení volného času systém a jste tak v určité psychické pohodě, váš výkon ve všech oblastech vašeho života bude lepší. Jestliže v práci například nestíháte, zamyslete se nad tím, jak můžete čas dohnat tím, že svou práci zefektivníte.

-mm-

Zdroj: SalesForce Blog - blog na stránkách společnosti SalesForce
Zobrazit přehled článků ze zdroje SalesForce Blog