Porady obchodníků efektivněji

Efektivní obchodní porada by měla účastníky vzdělávat, motivovat a podnítit k nápadům. Problémem řady z nich však je, že pouze plýtvají drahocenným časem obchodníků a žádný z předpokladů efektivity nesplňují. Americký manažerský konzultant Carl Henry upozorňuje na nejčastější varovné signály nefunkčních obchodních porad a radí, jak je zefektivnit. Zamyslet byste se podle něho měli již v případě, že jsou všechny vaše porady stejné. První krok k větší efektivitě spočívá ve vystoupení z vyjetých kolejí. Zkuste pozvat externího řečníka nebo si pustit inspirativní video.

Předčasné odchody

Pokud se účastníci vašich porad omlouvají, že musejí odejít dříve, vaše setkání jsou pravděpodobně příliš dlouhá a ničemu zajímavému je neučí. Vždy bude třeba projít firemní novinky a změny v produktové nabídce, to však nemusí být nezáživné. Snažte se sdílet nové postřehy, rady a zkušenosti z terénu, které budou inspirací, jak získat více peněz.

Neúčast nejlepších

Jestliže na porady nechodí vaši nejlepší obchodníci, je třeba zbystřit. Naopak by měli jít příkladem ostatním a dělit se s nimi o své zkušenosti. Přimět k účasti je můžete například tím, že jim na poradě předáte určité ocenění nebo pogratulujete k úspěchu.

Ticho po pěšině

Porada obchodníků by neměla být monologem jednoho – byť profesionálního – řečníka. Zapojte proto celý tým. Vyzývejte ke sdílení příběhů z praxe a prodejních taktik, ale i problémů a znepokojení.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com