Krok po kroku: První den v nové práci na obchodní pozici

Ať už jste prodejními nováčky nebo letitými obchodními matadory, přestup na novou pozici je vždy náročný. A protože je v zájmu všech, abyste se co nejrychleji dali do plnohodnotné práce a přinášeli firmě výsledky, zde je návod, jak krok po kroku postupovat po přestupu do nové práce na obchodní pozici.

Ilustrační snímek

Seznamte se s ostatními

Podle serveru The Balance je spolupráce s kolegy pro úspěch na nové pozici zásadní. Týmová práce je neocenitelná a vy musíte jak vědět, co dělají ostatní, tak i ostatním musíte postupně dát najevo, v čem jste expert vy a na co se u vás mohou plně spolehnout. Snažte se vybudovat dobré vztahy na pracovišti a pokud možno se ihned ze začátku vyhýbejte jakékoliv politice, pomluvám apod.

Naučte se vše co nejdříve

Abyste se mohli věnovat prodeji, musíte nejdříve znát postupy, které firma používá, vědět co nejvíce o daném produktu, o cenících a tak podobně. Snažte se tedy hned od začátku vstřebat co nejvíce teorie, abyste se mohli rovnou vrhnout do obchodu.

Používejte prodávaný produkt

Jestliže to obor, v němž firma podniká, alespoň trochu dovoluje, měli byste strávit nějaký čas používáním produktu, který prodáváte. Jedná se o nedocenitelnou zkušenost, kterou poté zajisté použijete v komunikaci s klienty.

Snažte se pochopit danou problematiku jako celek

Při vstřebávání nových faktů a osvojování firemních postupů se nezajímejte pouze o konkrétní rutinní úkoly, ale snažte se pochopit celkový kontext a vidět věci z nadhledu. Při své práci potom přemýšlejte o celé problematice jako o celku a mějte jasno v tom, jaké jsou priority firmy.

-mm-

Zdroj: The Balance - americký server zaměřený na peníze a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Balance