Jak si zajistit návratnost zákazníků

Malé firmy tráví hodně času snahou o získání nových zákazníků, opomíjejí však při tom ty stávající. Nevěnují dostatečné úsilí tomu, aby si je udržely, i když je to mnohem méně nákladné než získávat nové. Článek proto radí malým firmám, co dělat, aby se k nim stávající zákazníci vraceli.

  • Využívejte pobídky. Nabídněte jim určitou odměnu za nákup. Populární jsou dárky, slevové kupony nebo speciální finanční nabídky. Pobídkami pro pravidelné zákazníky ukážete uznání a dáte jim důvod, aby se vraceli.

  • Oslavujte vztahy s hlavními zákazníky. Pokud máte klíčovou skupinu pravidelných zákazníků, ukažte jim své uznání tím, že pro ně uspořádáte zvláštní akci. Může to být večeře, ochutnávka vína apod. Smyslem těchto akcí je podporovat loajalitu.

  • Vytvořte pružné možnosti pro pravidelné zákazníky. Nabídněte jim například různé pohodlné možnosti dodání, objednávání nebo placení zboží. Všímejte si také, co nabízí konkurence.

  • Poslouchejte pravidelné zákazníky. Mohou pro vás být zdrojem velmi hodnotných informací. Zajímejte se proto, co chtějí a potřebují. Můžete zavést i pravidelný průzkum za účelem získání zpětné vazby a zdokonalování vaší nabídky.

  • Odlište své výrobky a služby. Chcete-li, aby se k vám zákazníci vraceli, musíte jim zajistit dostupné výrobky či služby. Může to znamenat i nutnost vytvářet speciální balíčky nebo přidávat služby podle potřeb zákazníků.

-kk-

Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com