7 triků, jak předejít syndromu vyhoření

Syndrom vyhoření je strašák, který obchází všechny obchodníky bez výjimky. V jednu chvíli můžete být úspěšnými prodejci, v další už nebudete mít chuť dělat vůbec nic. Jelikož je práce prodejce jedna z nejnáchylnějších k syndromu vyhoření, zde je sedm tipů, jak mu na obchodní pozici předejít.

Ilustrační snímek

Starejte se o sebe

Podle serveru Entrepreneur.com musí být starost o vlastní zdraví a psychickou pohodu jednou z vašich hlavních priorit. Dávejte si na sebe pozor, učte se lépe znát sami sebe a starejte se i o své duševní zdraví.

Nezanedbávejte koníčky

Ať už je vaše práce sebenáročnější, nesmíte zanedbávat koníčky a to, co vás baví. Nežijeme totiž jen pro práci.

Cvičte

Fyzická aktivita je základem psychické pohody. Bez dostatečného pohybu se brzy začnete cítit mizerně. Cvičte, a to pravidelně, ideálně každý den.

Dodržujte pravidelný spánkový režim

Mnoha lidem je po dlouhém dni v práci líto jít spát včas, aby si ještě užili osobní život. To je ale chyba, protože spát a vstávat byste měli pravidelně.

Zbavte se rutiny

Jedním z nejčastějších důvodů vyhoření jsou ubíjející každodenní rutinní úkoly. Snažte se jich zbavit. Využijte automatizaci nebo je delegujte.

Oddělujte práci a osobní život

Práce není to jediné ve vašem životě. A proto byste si měli dát záležet, abyste alespoň v nějakých mezích dokázali oddělit práci od osobního života.

Dávejte si reálné cíle

Častým zdrojem frustrace je hnaní se za nereálnými cíli. Klaďte si realistické, krátkodobé cíle, a odměňujte se za jejich dosažení.

-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com