How to establish a business partnership

Jak uzavřít obchodní partnerství

Are you planning collaboration with another company or already in an alliance? This is a good way to offer something you cannot offer on your own. It is common practice in technology or outsourced services but rather less so in sales. If you want your alliance to be successful, find inspiration in some advice published by Bizjournals.com.

1) Prospect of profit

If you spend time creating sales plans, make sure you negotiate with a customer who is interested in buying from you and ultimately is able to do so.

2) If you belong to the best, set conditions

If you rank among the best salespeople and someone asks you to help them to do what they cannot, demonstrate your position of strength. Arrange for the right to lead the sales campaign and a share of the outcome.

3) Check out their ability

If you work with partners who will be selling your goods, make sure they really are able to do so and are sufficiently motivated. Set conditions which suit all parties involved.

4) Keep your best skills to yourself

Do not teach your partner what you yourself are very good at. Otherwise your role in the business partnership may become meaningless.

5) Do not rely exclusively on someone else

Even if you have an excellent business partnership, do not automatically assume it will last forever. If it falls apart, you have to be sure you can deal with the situation without problems.

6) Gradual growth

Do not expect sales miracles from the very beginning. A business partnership improves with time, so keep trying.

7) Solve problems as quickly as possible

If you, your partner, the market or results are not as you imagined, take prompt action. Procrastination or an insufficiently solved problem will only cause trouble to everyone.

8) Unite with one brand

Usually it is best to highlight just one brand to represent you. Of course, the best choice is the best known one. Or you can create a new one.

9) Choose your partner carefully

Does someone want to establish a sales alliance only because they are unsuccessful, have poor selling skills or are disconnected from the marketplace? Then you should fill the gap and your partner must offer something you cannot. If this is not the case, exit immediately.

-ka-

    Jak uzavřít obchodní partnerství

    Chystáte se nebo již spolupracujete s jinou firmou? Jedná se o dobrý způsob, jak nabídnout něco, co vy nemáte nebo neumíte poskytnout. V technických oborech nebo v oblasti služeb je to běžné, v obchodním světě ještě tolik ne. Pokud chcete, aby vaše spojenectví bez problémů fungovalo, inspirujte se radami, které popsal server Bizjournals.com.

    1) Vidina zisku

    Pokud investujete čas do vytváření prodejního plánu, ujistěte se, že jednáte se zákazníkem, který chce a má možnost od vás a vašeho obchodního partnera ve výsledku nakoupit.

    2) Patříte-li mezi nejlepší, určete si podmínky

    Patříte-li mezi nejlepší prodejce a někdo vás požádá, abyste mu pomohli prodat to, co on nedokáže, ukažte svoji cenu. Stanovte si podíl z prodeje a právo vést prodejní akci.

    3) Ujistěte se o schopnostech

    Pokud naopak vy pracujete s úspěšným obchodníkem, který má prodat vaše zboží, ujistěte se, že je opravdu schopen vaše zboží prodat a je dostatečně motivován. Stanovte podmínky, které budou vyhovovat všem stranám.

    4) Své nejlepší dovednosti si nechte pro sebe

    To v čem vynikáte, neučte dělat svého partnera. Poté byste v obchodním partnerství ztratili význam.

    5) Nespoléhejte se výhradně na druhého

    I když máte skvělého obchodního partnera, nepočítejte automaticky s tím, že vaše partnerství vydrží věčně. Pokud se vaše spojenectví rozpadne, musíte si být jisti, že to bez problémů zvládnete.

    6) Postupný růst

    Nečekejte od samého začátku obchodní zakázky. Obchodní partnerství musí dozrát, snažte se ho stále zlepšovat.

    7) Rychle řešte problémy

    Pokud vy, váš obchodní partner, tržní prostředí nebo výsledky nejsou takové, jaké jste si představovali, rychle zasáhněte. Odkládáním problému nebo jeho nedostatečným řešením přivodíte problémy nejenom sobě.

    8) Sdružte se pod jednou značkou

    Většinou je lepší vyzdvihnout pouze jednu značku, která vás bude zastupovat. Je samozřejmě výhodnější vybrat tu známější. Můžete vytvořit i značku novou.

    9) Pozorně vybírejte

    Chce s vámi někdo uzavřít partnerství jenom proto, že se mu nedaří, neumí prodávat nebo se orientovat na trhu? Pak musíte nedostatek vyplnit a potenciální partner nabídnout to, co vy nemůžete. Pokud to tak není, rychle utečte.

    -ka-

    Zdroj: The Business Journals - novinky z oblasti podnikání a obchodu z jednotlivých regionů USA
    Zobrazit přehled článků ze zdroje The Business Journals
    Štítky: Prodejní techniky