Nobody want to read ads. Your content marketing must be better

Nikdo nechce číst reklamu. Obsahový marketing musí být lepší

Content marketing today is the king of B2B marketing. The volume of corporate content people can search for and share themselves is eight times larger than it was five years ago. However, readers seem to be sharing that abundant content less. Why?

A recent report published by the marketing analytics software company Track Maven suggests that quality content is still rather rare. What are the basic facts?

  • There is more blog content online than ever.
  • Manufacturing content is generally not very popular with the general public.
  • A considerable portion of corporate content is just crap. Or spam.

After all, no one would enjoy reading content that's merely an ad. And as for sharing that content? That simply cannot be expected – according to the business2community.com website.

How can you engage people? How can you give them what they want?

First, don’t be a marketer, you need to become a journalist. Your sales objectives should be put aside for a moment. Examine your content as objectively as you can. The three important questions are:

  • Does your content provide balanced information?
  • Do you present conflicts, or do you just evade them?
  • Is it human, is it about people?

Don’t be biased

One-sided stories are often dismissed as being biased, so try to admit some weaknesses in your product, even when you are creating content to promote it. Vulnerability builds trust and furthermore it makes your content much more interesting to consume. Honesty brings trust.

Don’t be afraid of introducing conflict

When there is a conflict and then a resolution, the reader is engaged and interested. So if you want attention, create conflict.

Make it about people

When you need to communicate your message, use an interesting person to do so. The best stories are the ones about people.

-jk-

    Nikdo nechce číst reklamu. Obsahový marketing musí být lepší

    Obsahový neboli content marketing je dnes králem v oblasti B2B marketingu. Objem korporátního obsahu, která si lidé mohou sami vyhledat a sdílet, se za posledních 5 let znásobil hned osmkrát. Nicméně se zdá, že tento hojný obsah čtenáři stále méně sdílejí s ostatními. Proč?

    Nedávná studie společnosti Track Maven zabývající se softwarem pro marketingovou analytiku ukazuje, že v content marketingu je skutečná kvalita stále spíše výjimkou. Co jsou základní fakta?

    • Na blozích a sociálních sítích je více obsahu než kdy dříve.
    • Obsah výrobních firem obecně není u běžného publika příliš populární.
    • Značná část korporátního obsahu je prostě špatná. Nebo je to spam.

    Především však neexistuje nikdo, kdo by si rád četl obsah, který je pouhou reklamou. A aby takový obsah ještě sdílel na sociálních sítích? To zkrátka nemůžeme očekávat, upozorňuje web business2community.com.

    Jak lidi zapojit a zaujmout? Jak jim dát to, co chtějí?

    Začněte tím, že nebudete marketérem. Musíte se stát tak trochu novinářem. Vaše obchodní cíle byste měli na chvíli odložit. Prozkoumejte obsah, který produkujete – a buďte přitom co nejobjektivnější. Zde jsou 3 zásadní otázky:

    • Poskytujete ve svém obsahu vyvážené informace?
    • Představujete konflikty a různá stanoviska, nebo se jim snažíte vyhýbat?
    • Je váš obsah lidský, je to o lidech?

    Zbavte se předsudků

    Jednostranné příběhy lidé logicky odmítají jako neobjektivní. Proto se snažte přiznat nějaké slabiny vlastního produktu, a to i v případě, že se právě tento produkt snažíte zpropagovat. Zranitelnost totiž pomáhá vytvořit důvěru a také váš obsah činí mnohem zajímavějším. Upřímnost přináší důvěru.

    Nebojte se ukázat nějaký konflikt

    Když ukážete konflikt a nakonec řešení, čtenáře to více zaujme a bude bavit. Pokud chcete pozornost, vytvořte konflikt.

    Ať je to o lidech

    Když potřebujete komunikovat určité sdělení, vsaďte na zajímavou osobu, která to udělá za vás. Nejlepší příběhy jsou ty o lidech.

    -jk-

    Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele