Three tips for young workers at the beginning of their careers

Tři tipy pro mladé pracovníky na začátku kariéry

Everybody dreams of a good career, a big income and an interesting job. Many people expect those things to come on their own without taking any long-term steps to reach them. Here are several pieces of advice to young people at the beginning of their careers connected to work, employment, and tips on how to end up with a respectable job and how to start a career that will leave you proud of your professional life.

Don't be afraid to discuss money

According to LinkedIn Pulse, many young people end up complaining about the low wages they get from their employer. They complain without asking for a raise or getting familiar with the processes through which they can get a raise or promotion. Don't be afraid to talk about money, know your worth, don't underestimate yourself and remember that often low self-esteem is the only reason why people get a lower wage than they would like.

Personal relationships are and will be important

Many young people try to make themselves more attractive through CVs, work experience, certificates, courses, etc. However, the truth is, unfortunately, that vast majority of career growth and getting attractive job placements happens through who you know. One meeting over a coffee with your classmate who works for a company you would like to apply to might be much more benefitial than any course. Don't underestimate the importance of networking with your acquaintances and classments, and instead of designing your CV, you should be interested in what is happening around you. Get involved to various activities, meetings, and presentations.

Don't underestimate what is important to you

Many people strictly separate their hobbies from work without noticing they might be connected. If you're really interested in something, you're able to give a much better and knowledgeable work performance related to this hobby. This is the ideal time for new opportunities and changes, and everything can be turned into business. Think of what is really interesting to you and what you are really good at, and combine this thing with your formal education and work experience.

 

-mm-

    Tři tipy pro mladé pracovníky na začátku kariéry

    Každý sní o dobré kariéře, velkém platu a zajímavé práci. A mnoho lidí také čeká, že tyto věci přijdou samy od sebe, aniž by podnikali nějaké dlouhodobější kroky k dosažení svých vizí. Přinášíme několik rad mladým lidem na začátku jejich kariéry, které se týkají práce, pracovního uplatnění, tipů, jak skončit s dobrou prací, a jak rozjet začátek vaší kariéry tak, abyste na sebe mohli být z profesního hlediska hrdi.

    Nebojte se mluvit o penězích

    Podle LinkedIn Pulse končí celá řada mladých lidí tak, že si stěžují na nízký plat, který dostávají od zaměstnavatele. Často tak činí, aniž by si o vyšší plat vůbec řekli, nebo aby se seznámili s postupy, jakými je možno na povýšení nebo vyšší ohodnocení dosáhnout. Nebojte se mluvit o penězích, znejte svoji cenu, zbytečně se neshazujte a pamatujte, že malé sebevědomí je často tím jediným důvodem, proč lidé dostávají nižší plat, než by si přáli.

    Osobní styky jsou a vždy budou důležité

    Mnoho mladých lidí se snaží zatraktivnit skrz dobře zpracované CV, pracovní zkušenosti, certifikáty, kurzy, apod. Pravda je ale bohužel taková, že drtivá většina kariérního postupu a obsazování atraktivních pozic probíhá přes známé. Jedna schůzka na kávě se známým ze školy, který pracuje pro firmu, kde byste chtěli také pracovat, může být nakonec mnohem přínosnější, než jakýkoliv rekvalifikační kurz. Nepodceňujte styky se známými či spolužáky, a než abyste se zabývali změnami grafiky ve vašem CV tak se raději zajímejte aktivně o dění kolem sebe a zapojujte se do různých aktivit, setkání a prezentací.

    Pokuste se spojit práci s vašimi koníčky a zájmy

    Celá řada lidí striktně odděluje své koníčky od práce a nenapadne je, že obě věci se dají spojit. Pokud vás něco skutečně baví, v práci spojené s touto věcí jste zpravidla schopni podat mnohem lepší a zasvěcenější pracovní výkon. Dnešní doba nahrává novým možnostem a různým proměnám. A ze všeho lze udělat byznys. Zamyslete se nad tím, co vás skutečně baví, v čem jste opravdu dobří, a spojte danou věci nějak s vaším formálním vzděláním a dosavadní praxí.

     

    -mm-

    Zdroj: LinkedIn Pulse - blogovací platforma sociální sítě LinkedIn
    Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn Pulse