Are you experiencing a drop in sales? Here is what to do so that you start selling again

Procházíte obdobím propadu obchodů? Poradíme vám, jak zase začít prodávat

From time to time, every salesperson goes through a drop in sales numbers. There might be a number of different reasons for this – some of them can be dealt with easily, some not. Here are several tips on what to do when you go through a sales slump so that you get back to selling again as quickly as possible.

Revise old sales methods

According to Sales Gravy, even experienced businesspeople have to revise their proven business methods and practices from time to time. Getting removed from the product and clients is a common problem among businesspeople. Forget all your methods, get to the core of the whole thing, and come up with brand new techniques.

Get a coach 

Hire a professional coach. A person with experience with similar cases and with a detached point of view can help you see things and contexts that you didn't realize before.

Look for new opportunities

Old routines can be an enemy of success. Try out new options and come up with new processes. Get out of your comfort zone and try things which you had no time or courage for before.

Get feedback

You should seek feedback wherever possible, from colleagues and superiors, but also from clients. Make a customer experience survey, go through their questionnaires and look for what they are interested in and what you should improve in.

Create a structured system

Many businesspeople fall into chaos when their sales numbers decrease. They jump from one thing to another and don't have a system. However, a period of low numbers is a time when you can maximize efficient use of time and to plan. Come up with a strategic plan and proceed accordingly.

 

-mm- 

    Procházíte obdobím propadu obchodů? Poradíme vám, jak zase začít prodávat

    Každému obchodníkovi se čas od času stane, že mu klesnou prodejní čísla. Důvodů může být celá řada, ať už těch, které obchodník může ovlivnit, nebo těch, které ovlivnit nemůže. Zde je několik tipů, co dělat, když si procházíte obdobím propadu, abyste začali co nejdříve zase prodávat.

    Revize zaběhnutých obchodních metod

    Podle Sales Gravy  je třeba, aby i zkušení obchodníci občas zcela zrevidovali svoje zaběhnuté obchodní metody a praktiky. Častým problémem totiž je, že prodejce se svou prodejní praxí příliš vzdálí produktu a klientům. Zapomeňte na všechny vaše metody, vraťte se k samotnému jádru celé věci a vytvořte si opět nové metody.

    Koučování

    Najměte si prodejního kouče. Člověk, který má zkušenosti s podobnými případy i potřebný nadhled vám může pomoci uvidět i věci a souvislosti, které si vy sami ze své pozice neuvědomujete.

    Hledání nových cest

    Zajeté koleje mohou být nepřítelem úspěchu. Vyzkoušejte nové možnosti a objevte nové postupy. Vystupte ze své komfortní zóny a zkuste věci, na které jste ještě neměli čas nebo odvahu.

    Získání zpětné vazby

    V daném případě byste měli hledat zpětnou vazbu, kde jen to půjde. Jak od kolegů a nadřízených, tak ale i od klientů. Udělejte výzkum spokojenosti klientů, projděte si jejich dotazníky a hledejte, co je zajímá a jaké jejich požadavky byste se měli snažit ve svých prodejních aktivitách postihnout.

    Vypracování strukturovaného systému

    Mnozí obchodníci se v případě, že dojde k poklesu prodejů, uvrhnou do chaosu, skáčou od jedné věci k druhé a nemají žádný systém. Období útlumu je ale obdobím, kdy je naopak nutné maximálně efektivně využívat čas a plánovat. Vytvořte si strategický plán a postupujte podle něj.

     

    -mm-

    Zdroj: Sales Gravy - mezinárodní komunita profesionálů v oblasti obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Sales Gravy
    Štítky: Prodejní techniky